Vang skoles musikkorps gjennomførte historiens første digitale årskonsert

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Skjermbilde av den digitale årskonserten

Mandag kveld ble det delt ut stjerner og hederstegn til musikantene i korpset på historiens første digitale årskonsert.

Vang skoles musikkorps har rundt 30 musikanter og har holdt aktiviteten oppe på tross av korona-utbruddet. Digitale øvelser i appen Zoom er holdt både for aspirant- og juniorkorpset og hovedkorpset helt siden mars. – Det er klart det byr på noen utfordringer, men det er fint å møtes og viktig å opprettholde den musikalske utviklingen i korpset så godt som mulig, sier dirigent for hovedkorpset, Tor Eid.

I aspirant- og juniorkorpset har vi hatt musikkleker digitalt, forteller dirigent Charlotte Richardsen. Det går fint, men vi ser frem til å starte med vanlige øvelser på mandager i SFO-tiden på Vang skole når situasjonen tillater det, fortsetter hun.

Før årskonserten mandag kveld ble årsstjerner og hedersmedaljer delt ut i postkassene, for å være klare til å bli gitt musikantene “live” under konserten. – Vi var litt spente på teknikken og hvordan det ville gå å få filmet alle utdelingene. Det er en viktig korpstradisjon å gjøre stas på musikantene med stjerner og medaljer, og det skal være litt ordentlig og høytidsstemt, forteller styreleder Maria Rosenberg. I år måtte vi
ha med litt humor. Teknikk kan jo bli litt knotete, men det ble en fin kveld, avslutter hun.

Korpset har planlagt aktivitet også fremover. Først blir det korpskveld med digital quiz. Så starter hovedkorpset opp med øvelser utendørs for å ivareta smittevernet. – Smittevernet kommer i første rekke, og derfor øver vi ute og med god avstand til hverandre, sier Tor Eid.

Den 17. mai blir det spilling både i Haugsbygd og i Krokenveien i Hønefoss. – Det blir ikke helt som en vanlig 17. mai, men nå gleder vi oss til å møtes og spille, forteller musikant Stian Nyheim Kristoffersen. Han spiller tuba og fikk utdelt sin niende årsstjerne og en instrumentnål mandag kveld for sin flotte innsats i korpset.